En la compareixença que va fer aquest dimarts davant la premsa a Copenhaguen Puigdemont va fer una crida, especialment a les autoritats espanyoles, a fer possible que pugui tornar amb “seguretat i tranquil·litat”, i sense risc de ser detingut. El dia límit per votar el president de la Generalitat és dimecres 31, tenint en compte que la constitució del Parlament va ser el 17 de gener. En cas que en aquesta primera votació el president no fos escollit per majoria absoluta, és a dir, com a mínim 68 diputats, es faria una segona votació en les 48 hores següents. Aquesta vegada només seria necessària la majoria simple dels vots, més a favor que en contra. Si aquesta segona votació tampoc no prospera, segons estableix el Reglament del Parlament, s’obriria un termini de dos mesos per intentar aconseguir els suports suficients per a un candidat. Passat aquest termini automàticament es dissoldria el Parlament i es convocarien eleccions.

L’advocat de Puigdemont diu que no pot ser detingut de forma immediata

L’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha dit a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que si Puigdemont ve a Catalunya per assistir al debat d’investidura no el poden detenir perquè en ser diputat, prèviament, s’hauria de demanar el permís de la cambra catalana. Segons Cuevillas, Puigdemont no ha descartat mai assistir presencialment a la sessió d’investidura.

Rajoy farà “tot el possible” per impedir la investidura de Puigdemont

El Govern espanyol manté l’advertència a Carles Puigdemont que una investidura a distància no és possible i que si torna a Catalunya, “serà detingut”. Rajoy ha afirmat que “Espanya és una democràcia i es respecta la llei, i quan no es respecta, hi ha conseqüències”. També ha assegurat que el seu executiu farà “tot el possible” per impedir que Carles Puigdemont sigui investit.