Ja hi ha data per als dos plens extraordinaris que l’oposició va demanar aquest dilluns per debatre sobre l’estat de les finances municipals arran de la caiguda d’ingressos. La Junta de Portaveus ha acordat fusionar el debat en una sessió extraordinària aquest divendres a les 9 h, abans del ple ordinari de juliol. En el mateix plenari està previst que es votin les proposicions de Cs i PSC, que plantegen la reprovació al govern d’Ada Colau per la gestió econòmica.

Un dels plens el van demanar el PDeCAT, ERC i el PSC. La petició s’acompanya d’una proposta d’acord que lamenta la “manca de previsió i transparència” del govern en la gestió dels recursos municipals, insta l’executiu a informar de les inversions i partides de despesa “que s’hauran de retallar” i proposa la creació d’una comissió de seguiment. “Hi ha una incapacitat de gestió, poca transparència i voluntat d’ocultació”, ha dit Jaume Ciurana (PDeCAT).

L’altre ple el va sol·licitar el PP amb el suport de Cs i el PSC. En la petició es demana una compareixença de l’alcaldessa. El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha reclamat al govern municipal “un exercici de transparència” i explicar clarament quins projectes poden quedar afectats i l’impacte que tindran en els barris. “Al final resultarà que Ada Colau, l’alcaldessa contrària a les retallades, serà l’alcaldessa ‘manotijeras'”, ha afirmat.

El PP demana multar l’ocupació de la Model

En el ple ordinari, el PP presentarà un prec perquè el govern multi per infracció de les ordenances municipals els CDR que van ocupar l’antiga presó Model aquest dissabte. Fernández Díaz ha denunciat que el govern municipal doni “barra lliure” a certs col·lectius pel fet de defensar la independència. “El proper pas què serà? Ocupar una piscina?”, ha ironitzat. Pel líder municipal del PP, “els CDR a Barcelona s’escriuen amb C de Colau”.