Comuns i socialistes van assegurar aquest dimecres que la seva proposició busca ampliar la majoria de regidors que no està d’acord amb el 155. El cas és, però, que ells mateixos admeten que la proposta no s’aprovarà. Prova d’això és que la setmana passada, en la Comissió de Presidència, el PSC ja va portar un text similar que no va prosperar i que només va rebre el vot favorable de BComú.

En canvi, la proposta del PDeCAT i Esquerra és més que probable que s’aprovi i amb una àmplia majoria. BComú ja ha dit que hi votarà a favor, i això, sumat al previsible suport de la CUP i el regidor no adscrit, fa preveure que 29 regidors de 41 rebutgin l’article 155. Cs i PP ja hi han anunciat el vot contrari, mentre que el PSC mantenia aquest dimecres encara en incògnita el vot.

El debat arriba hores abans que el Parlament obri un ple clau i decisiu, i també el dia abans que el Senat aprovi l’aplicació del 155. En clau municipal, ho fa enmig de la pressió que els comuns fan al PSC perquè se’n desmarquin. De fet, amb la proposta que presenta el govern, BComú s’assegura que almenys en una de les dues que es debatran, el PSC podrà votar a favor de rebutjar el 155.