càmera betevé

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona votarà abans de l’estiu el nou contracte programa de betevé que garanteixi la continuïtat del mitjà públic amb unes “condicions econòmiques i laborals dignes”. És el compromís que tots els grups polítics del consistori han acordat aquest dimecres a la Comissió de Presidència a instàncies del PP. També s’ha instat el Consell d’Administració de betevé a presentar en dos mesos un pla integral de viabilitat.

El contracte programa és el full de ruta de betevé per als propers anys. L’últim que es va aprovar està caducat des del 2017. Segons s’ha explicat a la comissió, el Consell d’Administració en va presentar un fa pocs mesos al govern municipal, que vol portar-lo al plenari quan torni “la pau social”. El debat a la comissió s’ha fet després dels últims acomiadaments a betevé, a mitjans de febrer, i el tancament de tres programes.

“S’estan refent els ponts”

L’oposició ha reclamat que es reprengui el diàleg entre la direcció i els treballadors per resoldre el conflicte laboral. En aquest sentit, la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC), ha assegurat que “des de fa un parell de dies s’estan refent els ponts”. Ballarín ha demanat que el nou contracte programa sigui una proposta amb garanties de viabilitat econòmica (ajustada al pressupost anual que hi destina l’Ajuntament) i que tingui resolt el problema laboral.

El popular Josep Bou ha reclamat que el nou full de ruta no es faci “des de posicions maximalistes” i ha instat totes les parts a cedir. També des d’ERC, Jordi Coronas ha demanat “no endurir posicions” i reconstruir la confiança trencada i Jordi Martí (Junts) ha instat a resoldre el conflicte laboral perquè betevé sigui viable. Des de Cs, Paco Sierra ha proposat buscar finançament en la publicitat i Óscar Benítez (Valents) ha demanat a la direcció que estudiï fórmules de finançament per garantir el futur del mitjà públic.