La proposta de la CUP en defensa de la república ha rebut el suport del PDeCAT, ERC i el regidor no adscrit. BComú hi ha votat en contra al costat de Cs, PSC i PP. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha justificat el vot perquè la proposta “no serveix per reforçar el sobiranisme”. A la proposició del PP, en canvi, BComú s’ha sumat al PDeCAT, ERC, la CUP i el no adscrit i han tombat el rebuig a la DUI que volien fer visible els populars. “Podem rebutjar la DUI, però no al costat d’un partit que vol venjança”, ha replicat Pisarello al PP.

El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha defensat la legitimitat d’un govern que “està perseguit per organitzar una votació”. Des del PDeCAT, Xavier Trias ha criticat l’Estat espanyol per negar-se a acceptar que algunes opcions polítiques puguin ser majoritàries. María José Lecha (CUP) ha dit que l’Estat no podrà cessar “el govern legítim de la república” i ha dit que “trobarà en nosaltres el seu pitjor malson”.

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha acusat els independentistes de “vendre fum” i els ha retret que tinguin “un govern a la fuga”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que no es demani impunitat perquè “algú haurà de pagar la fractura social i econòmica de la deriva independentista”. El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha recordat als independentistes que la república no ha rebut cap suport internacional. “El seu relat s’ha ensorrat”, ha sentenciat.

La situació política a Catalunya ha monopolitzat el plenari i ha centrat totes les proposicions dels grups. La del PDeCAT, que demana la retirada del decret llei per agilitzar el canvi de seus socials d’empreses s’ha aprovat. També ha tirat endavant la proposició de BComú que exigeix a Cs i PP una rectificació pública per les acusacions d’adoctrinament a l’escola catalana. Les propostes de Cs i PSC, en canvi, sobre la situació econòmica i les eleccions del 21-D, no han prosperat.