La proposta dels dos socis de govern es debatrà a continuació del text que han presentat el PDeCAT i ERC de rebuig a l’aplicació de l’article 155. Ortiz ha confirmat que BComú hi votarà a favor després de fer-hi una esmena, mentre que el PSC no ha aclarit quin serà el seu sentit del vot. Tot apunta, per tant, que la proposta dels grups independentistes pugui sumar 29 regidors a favor. Els socialistes ja van presentar la setmana passada en comissió una proposta de rebuig al 155 i la DUI que només va rebre el suport de BComú.

“No estem a favor del 155, però tampoc d’una DUI”, ha afirmat Carmen Andrés, que creu que les dues opcions “són extrems que ens situen en el frontisme i trencament de la pluralitat”. La portaveu dels comuns, Laia Ortiz, ha fet una crida a “aïllar Cs i PP” en el plenari perquè “fan una lectura d’involució de l’Estat que trenca tots els ponts de diàleg”.

Ortiz: “Esperem que el PSC estigui a l’altura de la seva història”

En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Laia Ortiz ha demanat al PSC que recuperi el paper que ha representat històricament en el catalanisme i “estigui a l’altura de la seva història”. Tot i això, la regidora de Barcelona en Comú ha agraït els moviments que ha fet el PSC en rebuig del 155. “Han demostrat avui que ells tampoc volen aquest escenari”.