El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, ha defensat que saber si el Centre Nacional d’Intel·ligència estava en contacte amb l’eximam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, —una informació que van confirmar fonts dels serveis secrets— és un “deute a les víctimes”. Ciurana ha assegurat que és la vicepresidenta del Govern espanyol qui ha de donar les explicacions i també ha afegit que cal deduir-ne responsabilitats. En aquest sentit, el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha afegit que “el govern hauria de presentar les dimissions que calgués”. Els republicans consideren que “hi ha coses que s’han de saber, s’han de fer públiques”.

En canvi, Ciutadans i el PP han carregat durament contra aquests grups municipals, ja que consideren que s’ha assenyalat el Govern espanyol com a responsable dels atemptats a la Rambla i Cambrils, per no haver-los evitat. La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha titllat d’“irresponsabilitat” qüestionar el treball dels cossos policials. El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha criticat que amb aquesta proposició es trenca la lluita conjunta de la ciutat contra el terrorisme i ho ha definit com a mesquí i reprotxable.

El quart tinent d’alcalde, Jaume Asens, s’ha mostrat a favor d’aclarir aquesta informació, de la mateixa manera que ho han fet des del PSC. Tot i així, tots dos han rebutjat que l’Estat tingui responsabilitats en l’atac terrorista. La CUP Capgirem Barcelona també ha demanat retre comptes.