joan subirats al ple de juliol

El fins ara tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, s’ha acomiadat del Ple. Dies després d’anunciar la seva marxa de la primera línia de la política per jubilació, el responsable municipal d’Educació ha volgut dirigir-se als regidors del plenari per acomiadar-se després de quatre anys al càrrec. Ha celebrat que durant la seva trajectòria hagi pogut arribar a acords amb la resta de grups, més enllà de les diferències ideològiques, i de fet tant el govern municipal com l’oposició ha destacat el “tarannà dialogant” de Subirats per arribar a consensos.

En el seu discurs de comiat, Subirats ha dit haver après “moltes coses” de la política municipal, com la “difícil relació” entre la teoria política i la política aplicada. El tinent d’alcalde ha agraït la confiança de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i també la resta de companys de govern i de treballadors públics del consistori per la seva gran “qualitat humana i professional”. Subirats ha finalitzat desitjant sort a Jordi Martí, que el rellevarà a Cultura, i a Pau González, que ocuparà el seu seient de regidor.

El regidor confia que alguns dels temes impulsats els darrers anys es consolidin, com la relació estreta entre cultura i educació i la incorporació de la ciència en l’agenda de polítiques locals. De fet, l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès que el seu govern “no va començar bé” l’any 2015 en matèria cultural: “Faig autocrítica“. Per això, ha agraït “la generositat” de Joan Subirats per entrar a l’executiu i transformar la política cultural de la ciutat.

“A Barcelona li convé l’estil ‘Subi'”

El seu successor a Cultura, Jordi Martí, s’ha dirigit a ell: “Deixes llegat […]. Gràcies, mestre, per dedicar quatre anys a Barcelona“. Martí assegura que a la ciutat li convé l'”estil ‘Subi’, basat, ha dit, en un esperit de diàleg i consens que també ha destacat el conjunt de l’oposició. Gemma Sendra (ERC) ha agraït la seva “intel·ligència” i la seva voluntat de compartir lideratges tot i les discrepàncies polítiques: “M’he sentit escoltada”.

La tinenta d’alcalde Laia Bonet (PSC) l’ha definit com un “aliat fonamental” que ha contribuït a “elevar el debat” a l’Ajuntament. Per part de Junts, Ferran Mascarell també ha fet èmfasi en el seu “tarannà dialogant” i l'”escolta activa” a les propostes de la resta dels grups.

Cs li retreu el cas Hermitage

Des de Ciutadans, Luz Guilarte li ha desitjat una jubilació de gaudi i, si bé ha recordat el seu “respecte” a la resta de formacions polítiques, ha aprofitat la seva intervenció per lamentar la manca d’acord perquè el museu Hermitage aterri a Barcelona. “La cultura sempre és bona per a una ciutat i per avançar. No ha estat capaç de posar-hi una solució”, ha dit. Josep Bou (PP) ha celebrat la voluntat de Subirats de “fer camí” amb el conjunt de l’oposició i Manuel Valls (BCN Canvi) celebra que deixi “empremta” al consistori pel seu “respecte a les idees i el debat“.

En la mateixa línia, la regidora no adscrita Marilén Barceló considera positiu que hagi volgut “evitar conflictes” amb la resta de grups. Tan bon punt finalitzades totes les intervencions, tots els regidors presents a la sala de plens han fet un aplaudiment per dir adeu a Joan Subirats.