De les 900 places del sector de l’educació, més de la meitat seran per a educadores i educadors d’escoles bressol i professorat de música, i 423 d’educació primària i secundària, (117 professors de secundària i 106 mestres, a més de professors d’arts plàstics, tècnics d’FP i altres especialitats). També s’obren places per a 700 persones de l’àmbit de la gestió, del dret i l’administració, que a més, inclou tècnics superiors d’informació, informàtica i economia. 

De Serveis Socials, es convocarà 250 places per a psicòlegs, pedagogs i treballadors socials, i un centenar més per a l’extinció d’incendis i salvament. A més un total de 123 places seran per a arquitectes i enginyers. De l’àmbit de la salut pública s’incorporaran quatre metges, 18 veterinaris, 9 infermers, entre altres.  També hi haurà 100 places més per a altres categories, com art i història, parcs i jardins (65), conductores o bibliotecònoms.

Oposicions per reduir els interins

Aquestes places cobriran les jubilacions i incorporaran internalitzacions com les de treballadores d’escoles bressol, serveis que l’Ajuntament va decretar com essencials per esquivar les restriccions de contractació de la llei d’estabilitat pressupostària.

Actualment un terç dels treballadors de l’Ajuntament és interí, i amb aquesta convocatòria es vol reduir el percentatge i que passin de ser el 30 al 9 % d’interins. De fet, 7 de cada 10 interins fa entre 3 i 12 anys que estan en aquesta condició, tot i que és una posició que no s’hauria d’allargar més de tres anys.

Les convocatòries es faran a través del web de l’Ajuntament de manera esglaonada i totes abans que s’acabi el mandat, la primavera del 2019. En total s’hauran convocat durant el govern d’Ada Colau 3.400 places, 1.000 d’aquestes es van convocar en 23 borses de treball per a personal interí.