L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat que es recullin més d’hora les terrasses de dues places més de Gràcia. Es tracta de les places del Sol i de la Revolució, que se sumen a les del Diamant i de la Vila de Gràcia, on ja s’aplica la modificació des de fa només uns dies. A partir de l’1 d’abril del 2023, l’horari serà el següent: de 8 a 23 h de diumenge a dijous (abans era a les 0 h), i de 8 a 0 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu (fins ara tancaven a la 1 h).

Horari diferent des de l’1 de novembre fins al 31 de març

En temporada baixa, des de l’1 de novembre fins al 31 de març, les terrasses dels bars i restaurants podran funcionar de 8 a 0 h tots els dies de la setmana. Fins ara podien fer-ho fins a la una els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.

El consistori ofereix als restauradors la possibilitat d’afegir més taules per establiment per compensar les possibles pèrdues econòmiques provocades pels canvis d’horari. En el cas de la plaça del Sol, podran sumar-ne dues per terrassa, i a la plaça de la Revolució cada establiment en podrà afegir una més.

Segons ha explicat el govern municipal, encara està pendent decidir a quina hora caldrà recollir les terrasses de la plaça de la Virreina.

Les terrasses d’Enric Granados tancaran una hora abans a partir d’aquest divendres

Horaris escurçats en altres punts “calents”

El nou horari d’Enric Granados i de les quatre places de Gràcia és el que ja s’està aplicant en altres punts de la ciutat com el carrer de Blai, al Poble-sec, i a la plaça d’Osca, a Sants.