TONI OLLER, president de l'Associació Talia Olympia "Això no és una plaça. El Pepe Rubianes des d'allà a dalt estarà fent broma dient què li hem fet, una plaça, un pla, una plaçeta, unes voreres estirades, unes voreretes?" GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "La rellevància del personatge, la vinculació que ha tingut amb les arts escèniques i també en el mateix Paral·lel, també veí de l'Eixample, tot plegat ens va portar a recollir aquest desig de molts veïns i també de la societat civil de la ciutat de Barcelona."

La nova plaça (o placeta) de Pepe Rubianes estarà just al davant d’un viver d’artistes, el del Centre Cívic Cotxeres Borrell. El Plenari de l’Eixample ha decidit que l’espai que es crearà en aquesta ubicació, a la confluència entre l’avinguda del Paral·lel, el carrer de Viladomat i el del Marquès de Campo Sagrado, rebi el nom de l’actor. La proposta va rebre els vots a favor de tots els grups municipals, excepte els del PP. Encara està per decidir, però, si per les dimensions podrà anomenar-se “plaça”. El regidor de l’Eixample, Gerard Ardanuy, creu que sí, tot i que la decisió final es prendrà a la reunió de la Comissió del Nomenclàtor del 8 de gener, i que després haurà de ratificar el districte.

El nou indret està actualment en obres. És una de les sis placetes que incorpora el projecte de reforma de l’avinguda del Paral·lel, i que està previst que estigui enllestida abans de l’estiu. La idea de donar el nom de Pepe Rubianes a un espai de Barcelona va començar a les xarxes socials. A principis d’any la proposta va començar a circular per Twitter però en aquell moment encara no era possible que es fes realitat. La normativa municipal estableix que han de passar cinc anys de la mort abans de poder posar el nom de la persona difunta a un espai públic. Aquesta condició es va complir l’1 de març, quan va fer cinc anys del traspàs de l’actor gallec.