Colau ha assegurat que l’acte d’homenatge pel primer aniversari dels atemptats de la Rambla “volem que sigui el màxim de respectuós amb les víctimes” i que, per això, “volem que no hi hagi cap parlament polític”. Això sí, l’Ajuntament convidarà totes les institucions perquè ha de ser un acte “absolutament unitari”.

Durant l’entrevista a l’alcadessa de betevé, Ada Colau, ha explicat que “la plaça de Catalunya és un bon emplaçament per fer-hi un acte bonic i breu”. També ha dit que es farà algun tipus d’homenatge a la Rambla —que els dies posteriors a l’atac ja es va convertir en punt de record—, encara que serà en “algun moment puntual”, ja que “potser hi ha gent a qui li costa anar-hi perquè li resulta dolorós”.

Un conveni per acompanyar les víctimes

En paral·lel a l’acte d’homenatge, l’Ajuntament també està acabant d’enllestir un conveni amb les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost. Segons ha explicat Colau, servirà perquè qualsevol persona ferida aquell dia o que s’hagi vist afectada (tant físicament com psicològicament) “sàpiga que té tot el dret de personar-se a la causa i que té un any per ser reconeguda com a víctima”. El consistori donarà més detalls del conveni d’acompanyament a les víctimes aquest dimecres.