Preocupació creixent a l’Ajuntament de Barcelona pel robatori de mòbils a menors a la sortida de classe, a diferents barris de la ciutat. Ho ha admès el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que ha assegurat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra ja estan intervenint en els entorns escolars perquè el tema “preocupa al govern municipal”. En concret, ha explicat que s’han planificat dispositius amb patrulles uniformades i de paisà i que es donen consells d’autoprotecció com ara no portar el mòbil “a la vista”.

Els robatoris han estat recurrents a tots els districtes, però especialment a les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i la zona limítrof amb Gràcia. Batlle ha demanat “confiança” en els cossos policials per revertir la situació i ha anunciat un reforç de patrulles també a les estacions de Ferrocarrils on s’han detectat més fets delictius. El tinent d’alcalde ho ha detallat en un debat a la Comissió de Presidència a instàncies de Ciutadans, que ha reclamat un pla específic de seguretat per acabar i prevenir furts i robatoris als entorns escolars.

Tots els grups municipals han votat a favor de la proposta, que demana reforçar la presència d’agents policials als entorns educatius, especialment a l’hora de la sortida. El portaveu de Cs, Paco Sierra, ha explicat que en els últims mesos s’ha detectat un increment de robatoris, especialment a la part alta de la ciutat que “ha generat molta alarma” en alguns barris. Jordi Martí (Junts) ha concretat que hi ha denúncies a Sarrià, les Corts i Horta-Guinardó. I Eva Parera (BCN Canvi) ha detallat que algunes famílies han optat per acompanyar els menors a la sortida per evitar els robatoris.