Policia Nacional i Guàrdia Civil podrien haver rebut informacions d’una possible acampada de manifestants independentistes a la rodalia del Parlament i l’atrinxerament de Puigdemont i la resta de membres del govern un cop declarada la independència. Aquest era el pla per detenir el president destituït posteriorment per l’aplicació de l’article 155, un pla que, segons les fonts consultades per ‘Interviú’, “no es va arribar a materialitzar ni a passar de la teoria”.

Els encarregats d’entrar per terra haurien estat cinc grups de les Unitats d’Intervenció Policial, formades per un total de 250 agents. La seva missió havia de ser deixar el Parc de la Ciutadella sense cap manifestant per facilitar l’entrada dels efectius del Grup d’Acció Ràpida de la Guàrdia Civil.

Aquestes fonts expliquen que la policia tenia ja “els plànols del subsol d’aquella zona de Barcelona” per poder entrar pel clavegueram. Aquesta operació, realitzada simultàniament a l’assalt per terra, s’hauria fet amb 15 agents del Grup Especial d’Operacions.

Per últim, el terrat del Parlament també hauria estat un punt d’accés per als cossos policials. En aquest cas hi haurien arribat “baixant per escales des d’helicòpters”.