piscines Barcelona 2021

L’Institut de l’Esport de Barcelona es traslladarà de forma definitiva al recinte inferior de les Piscines Municipals de Montjuïc. En aquest espai, el centre educatiu vol ampliar les sinergies amb les múltiples activitats aquàtiques que té l’actual instal·lació esportiva, ubicada a l’Anella Olímpica de la ciutat.

Les obres s’executaran en dues fases: durant el curs 2022-2023 es preveuen fer els treballs de la planta baixa i la primera planta, i un cop acabat es podrà traslladar una part del centre a les noves instal·lacions. Posteriorment, durant el curs 2023-2024, se n’executarà la segona part, i serà aleshores quan es traslladarà la totalitat del centre al nou equipament. La inversió total en l’equipament és de 4.609.762,5 € finançat per l’Ajuntament.

Aules i espais per a totes les activitats

L’institut disposarà d’aules, sala polivalent, vestidors, menjador i cuina, dos espais col·lectius, els despatxos d’administració i direcció, i 18 aules taller condicionades per poder treballar amb l’alumnat aquelles activitats i modalitats esportives vinculades a cicles formatius que s’hi desenvoluparan.

A més, també es farà una remodelació de l’actual façana, que passarà a ser transparent per facilitar la il·luminació i la ventilació de l’equipament. La comunicació entre plantes i espais serà a través de passos horitzontals i elements verticals, totalment independents a la resta de l’equipament.

Cicles formatius i batxillerat esportiu

L’Institut de l’Esport de Barcelona presenta quatre ensenyaments, dos corresponents als cicles formatiu de grau mitjà (CFGM) i dos de grau superior (CFGS). En total hi ha 382 alumnes matriculats a l’FP i 14 grups. D’altra banda, també s’ofereix un itinerari formatiu específic (IFE) com a auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives, el de tècnic esportiu en futbol i tècnic esportiu en esquí. A més s’imparteix el batxillerat esportiu amb doble titulació de forma compartida amb altres instituts. Es pot cursar en dues modalitats, batxillerat i tècnic en futbol o batxillerat i tècnic en salvament i socorrisme.