“El PSC ha escollit posar-se al costat de Cs i PP”, ha sentenciat Gerardo Pisarello, que ha admès que el govern municipal esperava tirar endavant el pressupost amb una triple abstenció de socialistes, PDeCAT i ERC en el que ha qualificat com “un acord transversal”. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que les negociacions amb els socialistes anaven bé i que no s’esperaven un vot contrari. També ha recordat que el pressupost es va elaborar quan el PSC estava dins del govern.

Amb tot això, el govern recorrerà a la qüestió de confiança, un any més, per aprovar els comptes en solitari. Pisarello ha explicat que la intenció és portar-los a votació, de nou, en un ple extraordinari. A partir d’aquell dia, s’obrirà un període de 30 dies en què l’oposició podrà presentar una moció de censura a l’alcaldessa. Com que això és força improbable, passats els 30 dies el pressupost s’aprovarà automàticament. El primer tinent d’alcalde ha dit que esperen tenir els comptes a principis de març.

Trias i Bosch acusen Colau de no saber negociar

El no del PSC ha deixat fora de joc el PDeCAT i ERC, que havien anunciat ja una abstenció als comptes que ara no serveix perquè s’aprovin. Per tot això, Xavier Trias (PDeCAT) ha denunciat “la incapacitat gravíssima del govern per arribar a acords”, i ha criticat que el PSC hagi optat pel no perquè “estan enfadats”. L’exalcalde ha reclamat a Colau que el pressupost que es vincularà a la qüestió de confiança mantingui els acords que van pactar.

Des d’ERC, Alfred Bosch ha acusat el PSC de desacreditar-se com a partit de govern i ha assegurat que el seu no al pressupost “obeeix a un despit per l’expulsió del govern”. Per tot això, el líder municipal d’ERC creu que Barcelona necessita “un canvi de rumb”. “La solitud de Colau ens portarà a la paràlisi”, ha sentenciat.

Ardanuy també opta pel no

El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha anunciat aquest dijous el vot contrari al pressupost. El representant de Demòcrates de Catalunya ha assegurat que no ha rebut resposta del govern a la vintena de punts que va posar sobre la taula per negociar. Entre altres qüestions, Ardanuy volia que s’avancés en el paper de Barcelona com a capital d’estat, però ha criticat que “Colau s’ha mantingut en l’equidistància”.