A l’auditori del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Pisarello ha volgut llançar també un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que malgrat les dificultats “Barcelona està força bé”. El primer tinent d’alcalde ha exhibit dades macroeconòmiques positives per afirmar-ho i ha explicat que el govern municipal ha fet una gestió econòmica “amb rigor” que ha mantingut l’estabilitat pressupostària al consistori.

Amb la mirada posada en el 2025, l’alcalde accidental ha plantejat que cal un nou projecte de transformació urbana “per revisar i reequilibrar algunes coses i limitar alguns abusos”. “Hem de fer un projecte de canvi, no per aturar sinó per reformar i innovar”, ha dit Pisarello, que ha enumerat com a reptes principals la revolució digital, l’economia verda i la mobilitat sostenible, qüestions que, juntament amb la gestió del turisme i l’habitatge, creu que han de tenir una mirada metropolitana.

El primer tinent d’alcalde s’ha mostrat partidari de “reinventar la col·laboració publicoprivada” i ha dit que l’Ajuntament ha de poder tirar endavant projectes públics amb l’ajuda de petites i mitjanes empreses, però també “les grans empreses”. En aquest sentit, ha explicat que el consistori vol implicar Seat en la transició cap a una mobilitat sostenible.