A Pirineus-Barcelona se li ha obert la possibilitat de treballar amb un nou horitzó. Catalunya treballa amb l’objectiu del 2030, però el “no” de Calgary als Jocs Olímpics d’Hivern del 2026 podria fer canviar els calendaris i que Pirineus-Barcelona ho tingués tot llest per fer els jocs quatre anys abans.

La Generalitat prem l’accelerador

Una consulta ciutadana ha decidit per un marge molt estret que la ciutat canadenca de Calgary baixi del carro olímpic. A més, segons els experts, les altres dues candidatures que aspiraven als jocs del 2026 (Estocolm i Milà-Cortina) són molt febles i podrien acabar amb la mateixa sort que Calgary.

Per això, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha apuntat la possibilitat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) hagi de trobar un pla B. “Si el COI truca a la porta hem de dir-los que estem a punt”, ha dit Figueras. El secretari també ha recordat que el primer trimestre del 2019 es farà públic el primer informe tècnic de la possible candidatura catalana.

El COI diu que no… tot i les converses internes

Fonts del COI han dit a betevé que els terminis per a les candidatures del 2026 estan més que tancats i, per això, Pirineus-Barcelona ja no tindria opció de lluitar. Almenys això és la versió oficial, perquè betevé també ha pogut saber que hi ha converses internes d’alt nivell que apunten tot el contrari i que veure els jocs d’hivern del 2026 a Catalunya no és cap idea desgavellada.