El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, llueix ja des d’abans de l’inici de la campanya electoral del 2019 un pin a la solapa rodó i de colors. El porta en mítings, entrevistes, actes i també el va lluir en el debat de betevé i la FAVB. Es tracta de l’emblema de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que l’Organització de les Nacions Unides va aprovar el 2015 amb l’adhesió dels 193 estats membres.

L’Agenda 2030 preveu treballar per l’eliminació de la pobresa, el combat contra el canvi climàtic, l’educació, la igualtat de la dona o la defensa del medi ambient. Però les ciutats també en són protagonistes, en el número 11 d’un decàleg de 17 línies de treball. Segons l’ONU, l’objectiu per a l’any 2030 és haver aconseguit que les ciutats, també Barcelona, siguin “més inclusives, segures, resilients i sostenibles”.

Jaume Collboni va explicar fa unes setmanes en una publicació a Instagram per què ha decidit portar aquest símbol: “Des de l’alcaldia, aquesta serà una de les nostres prioritats en benefici de la ciutadania”, assegura el candidat.

Per cert, el pin —i també altres tipus de marxandatge— es pot adquirir a la pàgina web del Programa de les Nacions Unides per al desenvolupament per 7,99 $, poc més de 7 €, en un paquet de dues unitats.