L’escriptora Pilar Urbano afirma que hi havia “un complot d’Estat per salvar la infanta” del cas Nóos. En el programa ‘Terrícoles’, de betevé, la periodista ha reflexionat sobre el seu últim llibre, ‘La pieza 25, operación salvar a la infanta Cristina’, que tracta de la trama que esquitxa la casa reial. Urbano apunta que La Moncloa i La Zarzuela volien evitar que la infanta fos acusada i també investigada.

L’inici de l’operació es troba, segons Pilar Urbano, en una reunió entre el rei Juan Carles I; el fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres Dulce; el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy; l’aleshores ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i el cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno. En el llibre, Pilar Urbano adjunta un document que diu que prova el complot de l’Estat per salvar la infanta Cristina de qualsevol pena. “El va redactar el fiscal Pedro Horrach, que ha de ser acusador i es converteix en defensor”, explica l’escriptora.

Aquesta trobada d’altes esferes va construir l’operació que finalment va aconseguir absoldre la infanta del cas Nóos. Pilar Urbano parla d’un paper “molt actiu” per part del rei emèrit.

En la seva visita al programa ‘Terrícoles‘, Pilar Urbano també ha reflexionat sobre el cas 23-F i, de nou, ha assenyalat el rei espanyol. “No va posar en marxa el 23-F ni tampoc l’operació del cop d’Estat, però sí el cop de govern per destituir Adolfo Suárez en ple mandat”. L’objectiu, segons diu, era canviar-lo per un president independent”. Adolfo Suárez va dir que no volia entrar a l’OTAN i va ser aleshores quan va actuar el rei, “becat pels Estats Units, que van marcar el full de ruta“.