Picabaralla entre l’Ajuntament i la Generalitat pels talls de llum que han afectat en els darrers dies diversos barris de Barcelona, com la Barceloneta, el Raval o la Trinitat Nova. El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, assegura que l’Ajuntament no els ha informat de les incidències i que tampoc no els consta que hagin augmentat les queixes per aquest motiu.

Tremosa ha respost així a la carta en què l’alcaldessa, Ada Colau, demanava a la Generalitat que s’impliqués en el cas. En la missiva, que ha difós a les xarxes socials, el conseller afegeix que “és indispensable disposar d’aquesta informació, concreta i contrastable, per poder prendre les mesures oportunes, si escau, contra l’empresa”. El conseller, a més, remarca que el marge de maniobra del govern català és limitat i que la Generalitat “fa molts anys que reclama les competències”. En aquest sentit, demana a l’Ajuntament “comptar amb la vostra col·laboració per tal de poder disposar de totes les eines necessàries”.

Només una hora després que es difongués la carta, Colau li ha respost també a través de Twitter. L’alcaldessa ha assegurat que truca diàriament al conseller però que no n’obté resposta i ha criticat que s’hi hagi dirigit a través de les xarxes socials: “Si agafa el telèfon (més fàcil que fer un tuit) li demanaré que ens reuneixi als molts municipis afectats”.

Reunió amb Endesa

Per la seva banda, el regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha anunciat que la setmana vinent es reunirà amb Endesa per tractar els problemes de subministrament al seu districte. Rabassa exigeix a l’empresa que s’acabin els talls de llum i “que passi ja de les bones paraules als fets”. “L’electricitat és un servei bàsic i Endesa ha de garantir i oferir un servei correcte“, afirma.

El regidor creu que cal reparar i actualitzar la xarxa elèctrica de la zona “perquè està obsoleta”. Segons ha explicat a Twitter, la proposta municipal és crear una taula tècnica conjunta i fer un seguiment constant de la càrrega de la xarxa. A més, ha dit que demanaran informes de les incidències dels darrers mesos, un informe de l’estat de la xarxa i el pla d’inversions.