Pere Aragones ERC Montjuic

El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ja és oficialment substitut de Quim Torra, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El decret, aprovat pel mateix govern, atribueix a Aragonès les funcions de la presidència de la Generalitat, això sí, “d’acord amb els límits propis d’una substitució i d’un govern en funcions”, després de la inhabilitació de Torra.

Es dona la circumstància que la inhabilitació de Torra no s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (el BOE), un fet que no cal que passi, però que ha generat crítiques perquè la Generalitat sí que ha reconegut la inhabilitació amb el decret del DOGC. Davant d’això, la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha defensat una disposició final del decret català que preveu la restitució de Torra en cas que se suspengui la inhabilitació: “Aquest decret restarà sense efecte, per al cas que d’acord amb el que es disposa en la normativa vigent, se suspengui l’execució de la sentència”, diu el text.

Budó també ha justificat la nova assumpció de funcions d’Aragonès per poder liderar la crisi sanitària del coronavirus: “Com també ens ha demanat el president Torra, des del primer moment seguim lluitant per donar resposta a la pandèmia”.