Estany de la Ricarda

El president del govern, Pere Aragonès, ha exigit aquest divendres “explicacions i la rectificació” del projecte d’Aena que afectaria l’espai natural protegit de la Ricarda amb l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport de Barcelona-el Prat.

Aquest migdia Aena ha posat per primera vegada sobre el paper que el seu projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat inclou allargar una pista per sobre de l’espai natural protegit de la Ricarda. L’ens aeroportuari ha presentat aquest divendres el Document de regulació aeroportuària (DORA) davant de la Comissió Aeroportuària de Catalunya.

El projecte d’Aena per ampliar l’aeroport de Barcelona fa desaparèixer la Ricarda

Aragonès ha assegurat que el document “no reflecteix el consens establert en el si del govern”. En dos missatges en el seu compte de Twitter, el president ha explicat que el consens del govern vol “assegurar la inversió sense donar res per tancat i definir els propers passos amb un ampli acord de totes les administracions”. També ha afegit que “preservar els espais naturals no és una opció, és una obligació no negociable”.

Sanz acusa la Generalitat de mentir

També s’ha pronunciat sobre la qüestió la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Infraestructures, Janet Sanz, qui ha lamentat que el projecte d’Aena afecti l’espai natural protegit de la Ricarda, al delta del Llobregat. En una piulada, Sanz ha carregat contra la Generalitat, a qui acusa de mentir després que en l’acord a què va arribar amb el Govern espanyol a principis d’agost es comprometés a reduir l’afectació sobre la Ricarda.