Pedro Sánchez i Papa Francesc al Vaticà
font: La Moncloa

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha reunit aquest dissabte amb el papa Francesc al Vaticà per parlar del canvi climàtic, la migració i l’educació. El cap de l’executiu central s’ha trobat amb el pontífex en ple creixement dels contagis pel coronavirus, tant a Espanya com al conjunt d’Europa. De fet, una de les imatges destacades de la visita ha estat la de Sánchez sense dur mascareta, un element de protecció que no duien tampoc la seva esposa, Begoña Gómez, ni el mateix papa Francesc.

Les imatges enregistrades mostren com el president espanyol duia la mascareta posada durant el trajecte en cotxe fins al Vaticà i, de fet, l’ha mantingut un cop ha baixat del vehicle. Tampoc no se l’ha tret durant la rebuda del gerent de la prefectura de la Casa Pontificia. Més tard, tant amb el el papa Francesc com amb l’arquebisbe Gallagher, se l’ha vist sense la mascareta.

Fonts de la Moncloa apunten que en tot moment s’ha seguit el protocol del Vaticà.

Torra, crític amb la visita de Sánchez

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, critica que el president espanyol sigui fora d’Espanya en plena segona onada de contagis i l’apressa a celebrar el Consell de Ministres per decretar l’estat d’alarma. “No es pot perdre més temps. Ni una hora, ni menys encara un dia“, ha lamentat Torra, qui considera que el viatge al Vaticà “s’havia d’anul·lar” per respondre la sol·licitud de l’estat d’alarma aquest mateix dissabte.