“Veig raonable que un cop acabi el període d’instrucció, quan el jutge ho consideri, Institucions Penitenciàries prengui la decisió de traslladar els presos independentistes a presons catalanes per estar a prop de les famílies i també dels lletrats”, ha afirmat Sánchez en la primera entrevista com a president, a Televisió Espanyola.

També ha avançat que confia reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a principis de juliol. A la trobada, Sánchez preveu “activar alguns mecanismes que no s’han activat des del 2011, especialment la comissió bilateral entre el Govern espanyol i el català“. Tot i això, tots dos presidents podrien coincidir abans en un acte institucional: la inauguració dels Jocs Mediterranis a Tarragona, aquest divendres. Una cita a la qual també assistirà el rei Felip VI.

Artadi creu que el Govern vol “distreure del problema principal”

Després que Sánchez hagi expressat la voluntat d’acostar els presos, la portaveu del govern català, Elsa Artadi, ha acusat el govern socialista de voler distreure l’atenció del tema principal, que creu que hauria de ser posar fi a la persecució i l’empresonament dels polítics catalans.