(ACN). El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres al Congrés que posarà en marxa “en les pròximes setmanes” un paquet d’ajudes per valor d’11.000 milions d’euros per a empreses, pimes i autònoms.

Segons el president espanyol, “és una quantitat important de recursos per seguir donant suport a sectors que creixien abans de la pandèmia i que ara es troben en una situació extremadament complexa, com són l’hostaleria, la restauració i el sector turístic, entre d’altres”. “Les ajudes permetran que contractin els treballadors necessaris per a la recuperació econòmica, perquè no només volem salvar empreses i llocs de treball, sinó reforçar-los i crear-ne més”, ha afirmat.

El govern de la Generalitat ha reclamat inistentment durant els últims mesos que l’executiu posés en marxa aquests ajuts. El govern català va publicar també fa uns dies les bases d’una línia d’ajuts directes de 618 milions d’euros destinats als col·lectius i als sectors més afectats per la crisi.

Demana unitat als partits polítics

Sánchez ha fet l’anunci durant la seva compareixença al Congrés per retre comptes sobre l’aplicació de l’estat d’alarma. Durant l’inici de la intervenció ha fet una crida a la unitat de les forces parlamentàries perquè “després d’un any d’aturada econòmica la societat espanyola està exhausta i espera de la política humanitat, responsabilitat i generositat”. “La societat demana unitat, i és el que vinc a demanar en aquesta cambra”, ha afirmat.

Sánchez ha afirmat que la recuperació econòmica és una esperança “real, efectiva i possible”, però també s’ha de produir una recuperació emocional per part de la ciutadania. Ha recordat que des que va començar la pandèmia el govern d’Espanya ha posat en marxa ajudes a empreses, treballadores i llars “equivalents al 20 % del PIB, un exercici de protecció mai vist”. Segons el president espanyol, “només el pagament dels salaris en ERTO i autònoms ascendeix a 40.000 milions d’euros, als quals se sumen 116.000 milions d’euros de crèdits ICO“.

Aragonès desconfia i vol veure la “lletra petita”

El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, desconfia del nou paquet d’ajudes anunciat per Sánchez. “Hem vist una xifra però el que és molt important és la lletra petita”, assegura. Creu que el govern espanyol ha fet molts anuncis que “quan s’han anat anat concretat no han estat del tot útils”. Per això, assegura no en farà una valoració “fins no veure el detall”. “Aquest també ha estat un aprenentatge dels últims anys”, ha etzibat.