(Agències) El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts els indults als presos independentistes condemnats per impulsar el referèndum de l’1-O.
Ho ha dit a Barcelona, en una conferència al Gran Teatre del Liceu. Ha assegurat que el Govern ha decidit “afrontar el problema i buscar la concòrdia”, i per això proposarà els indults al Consell de Ministres.

Sánchez ha justificat la mesura de gràcia per la “utilitat pública” que creu que tindrà i perquè és necessària “en determinats moments”. També ha subratllat que els indults “ni qüestionen ni revoquen la sentència condemnatòria”. “El futur ha d’importar més que el passat”, ha remarcat el president espanyol, que considera que l’indult als presos “donarà a tots la possibilitat de començar de nou i fer les coses millor”.

Protesta a les portes del Liceu contra Pedro Sánchez

Fora del Liceu, centenars de persones s’han manifestat contra la presència de Sánchez a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han blindat la rambla dels Caputxins per impedir que els concentrats poguessin accedir a l’entrada del teatre.