Pedro Sánchez

(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que amb l’acord per ampliar l’aeroport del Prat s’estan “establint les bases” perquè Catalunya “es recuperi a un ritme més alt” i “contribueixi més” a l’economia espanyola. Segons Sánchez, és una molt bona notícia per a Catalunya i també per a la resta de l’estat espanyol en un moment en què s’està posant “rumb a la consolidació de la recuperació econòmica”.

El president de l’executiu central ho ha dit en roda de premsa després de reunir-se amb Felip VI al Palau de Marivent (Mallorca). Sánchez ha apuntat que Catalunya en els últims anys ha anat “al darrere” i que l’ampliació contribuirà a “catalitzar l’economia”.

Reaccions polítiques diverses

El també socialista Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ha celebrat l’entesa i l’ha qualificada d’un “triomf del sentit comú”, a diferència del que passa amb el seus socis de govern de Barcelona, els comuns, que rebutgen frontalment el projecte inicial presentat per Aena. Aquest dimarts, l’alcaldessa, Ada Colau, no ha estalviat les crítiques amb la Generalitat i ha acusat el vicepresident, Jordi Puigneró, de fer de portaveu d’Aena.