El Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau ha acollit l’acte d’inici de campanya per a les eleccions del 14-F del PDeCAT. La candidata a la presidència, Àngels Chacón, ha assegurat que la seva formació vol ser “clau en el proper govern per sortir de la paràlisi i de la discrepància” que, ha dit, s’han instal·lat al govern de JxC i ERC.

Chacón ha descrit el PDeCAT com un partit independentista “que coneix la realitat del país” i que vol incorporar al govern “una mirada nova per recuperar l’orgull de ser català i el prestigi internacional”. També ha explicat algunes de les línies mestres del seu programa, com la defensa de les escoles pública i concertada o abaixar els impostos a les classes mitjanes.

Ortega critica “la incompetència” del govern

La número dos de la candidatura, Joana Ortega, ha criticat la gestió del govern català: “El que ens separa no és la independència, és la incompetència”. Aquesta incompetència, ha dit, “s’ha manifestat en els moments més importants de la crisi sanitària” com la gestió de les residències o de les ajudes als autònoms.

Ortega també ha carregat contra el candidat del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa: “No sabem si l’efecte Illa acabarà sent el defecte Illa”. Li ha criticat que hagi preferit deixar el ministeri “en un moment molt greu” per fer de candidat.

L’acte, que s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia, s’ha retransmès de forma virtual a través del canal oficial de YouTube del partit.