El PDeCAT ha denunciat aquest dijous que el govern d’Ada Colau ha subvencionat associacions d’economia col·laborativa i social afins a Barcelona en Comú. Ho ha fet a través de la publicació de 50.000 exemplars d’un diari que porta el títol ‘El Run Run!‘, fent al·lusió a la rumba que va cantar l’alcaldessa quan era candidata a governar la ciutat i que s’han repartit al metro de Barcelona.

Neus Munté, candidata del PDeCAT a l’alcaldia, i Mercè Homs, regidora del partit demòcrata, han repartit diverses publicacions a la sortida del metro, a la parada de Jaume I de l’L4. Munté ha denunciat que l’increment de les ajudes a un grup concret d’associacions d’economia col·laborativa són “escandaloses”. El partit exposa la crítica en xifres. Assegura que de gener a maig del 2015, durant el mandat de Trias, es van donar en ajudes prop de 74.000 €. El diari ‘El Run Run!’ denuncia que amb l’arribada de Colau, en només dos anys i mig, els comuns han destinat 2.434.598 euros a aquest grup específic d’entitats.

Les entitats beneficiades de Casp, 43

Segons els demòcrates, les entitats que han vist multiplicades les ajudes estan situades al número 43 del carrer de Casp. Es tracta d’associacions com l’Observatori DESC/PAH, Fiare i el grup de cooperatives i entitats que s’agrupen al Grup ECOS.

El PDeCAT denuncia que abans d’arribar els comuns a l’alcaldia, membres com “Ada Colau, Gerardo Pisarello, Gala Pin, Vanessa Valiño, Àgueda Bañón o Joan Subirats han tingut una estreta vinculació” amb aquestes institucions. El grup demòcrata ha anunciat que traslladaran les dades al comitè d’ètica de l’Ajuntament.

Casp, 43 ho qualifica d’un “atac recurrent”

Fonts properes a l’observatori DESC, consultades per betevé, han qualificat el contingut de la publicació com “un atac recurrent” coincidint amb “la precampanya electoral“, ja que en set mesos hi ha convocades eleccions municipals. Aquestes mateixes fonts defensen la manera com han rebut les subvencions, i lamenten que “es qüestioni l’economia social i solidària” que duen a terme algunes de les entitats del carrer de Casp, 43 assenyalades per la publicació. Apunten que la seva raó de ser és “treballar sense ànim de lucre”.

“Si algú vol saber com treballem, que vingui a veure’ns aquest cap de setmana a la Fira d’Economia Solidària, que se celebra a la Fabra i Coats de Sant Andreu”

Segon exemplar crític amb Colau

A banda d’aquestes subvencions, el ‘Run Run’ també critica l’incivisme i la inseguretat que, diu, degrada la ciutat. Afegiex una entrevista amb la candidada demòcrata als comicis de l’any vinent, en què Neus Munté assegura que “Colau està fent retrocedir Barcelona a la dècada dels 80”. Aquesta les la segona vegada que el grup demòcrata edita aquest exemplar crític amb el govern dels comuns.

 

diari Run Run PDeCAT