Barcelona fa un altre pas endavant en l’aposta per les energies renovables. L’Ajuntament ha presentat un paviment solar que genera energia elèctrica. Es tracta d’una prova pilot que es fa a la plaça de les Glòries, on s’instal·laran 50 metres quadrats d’un paviment generador fotovoltaic i es realitzarà un seguiment de l’energia que genera en temps real.

El consum energètic de tres cases

El paviment que s’instal·larà a les Glòries -una part del qual ja està col·locat- està connectat en mode autoconsum a un punt de Bicing proper. També incorpora un cablejat elèctric i un vidre altament resistent i antilliscant.

La instal·lació de 50 metres quadrats tindrà una potència de 9kWp. Amb aquesta superfície i potència es preveu que pugui generar uns 7.560 kWh/any o, el que és el mateix, el consum energètic de tres llars. A banda, també suposa un estalvi de 2.722 kg de CO2 l’any.

Aquesta és la proposta del grup Sorigué que ha guanyat el concurs paviments generadors entre un total de set empreses candidates. El premi és una subvenció de 30.000 euros per fer aquesta prova pilot a les Glòries.

Els resultats de la prova pilot, en sis mesos

El paviment solar de les Glòries estarà sis mesos a prova. L’Agència de l’Energia farà un seguiment de les dades i n’avaluarà el funcionament. Si el resultat és positiu s’implantarà aquesta mesura en altres espais de la ciutat.

Amb aquesta prova, el govern municipal vol impulsar la generació d’energies renovables des d’un altre flanc. Després de la instal·lació de plaques solars als edificis municipals o les ajudes perquè la col·locació de plaques als terrats veïnals es pugui fer a cost zero per als propietaris, ara busca altres alternatives per generar energia renovable a través d’infraestructures existents, en aquest cas el paviment de la ciutat.