El Poliesportiu Municipal Josep Comellas, inaugurat l’any 2013, està gestionat per la Fundació Marcet des de l’any 2017. Els seus principals usuaris són el Club Bàsquet Pedagogium, que durant els tres primers anys en va portar la gestió, i els Lluïsos de Gràcia. També en fan ús les escoles Vila de Gràcia i Josep Maria Jujol. Per part dels usuaris hi ha hagut algunes queixes cap a l’empresa gestora per manca d’atenció. La Fundació Marcet actualment gestiona a la ciutat el CEM Teixonera- Vall Hebron, el Camp de l’Àguila, on hi va haver denúncies de ratolins, i el CEM Arístides Maillol, a més del pavelló Josep Comellas.

Gestió municipal a través d’un consell rector

Ara el districte ha volgut fer una aposta per millorar la gestió dels equipaments esportius, començant per aquest pavelló, amb una prova pilot perquè la gestió sigui directament municipal. Es farà a través d’un consell rector, com ja es fa en els equipaments municipals d’àmbit cultural, i la figura d’un director que estarà fent la supervisió del funcionament de l’espai. En aquest consell rector a més del consistori hi haurà representants dels usuaris i dels altres grups polítics, que acordaran conjuntament la programació i horaris d’ús de l’espai.

Millores en el repartiment dels espais esportius

El consell rector ha de servir per ajudar a la diversificació de l’esport des de la proximitat i que es puguin compartir els equipaments municipals esportius entre el màxim d’entitats usuàries. A Gràcia hi ha dèficit d’equipaments i molts clubs tenen problemes d’espai per entrenar-se i jugar, sobretot els equips federats que no tenen un lloc que compleixi les normatives. Per això creuen que la gestió municipal ajudarà a una millor distribució dels equipaments entre tots els usuaris.

La prova pilot es vol estendre a més equipaments

El districte de Gràcia i la Plataforma Bàsquet Gràcia, un dels sectors de l’esport més afectats per la manca d’espais al districte, han acordat que aquesta primera prova pilot de gestió municipal duri tota una temporada. El consistori hi està treballant, però de moment començarà l’1 de gener, a meitats de la temporada 2019-2020, ja que és quan acabarà l’última pròrroga del gestor actual del pavelló Josep Comellas. Si funciona, la idea és portar aquest model de gestió directament municipal a altres equipaments esportius de Gràcia.

Al Poliesportiu Josep Comellas es poden practicar dos esports reglats, el bàsquet i el voleibol, a més de l’handbol i el futbol sala, pràctiques esportives no reglades. L’equipament té una pista esportiva polivalent de 618,32 metres quadrats i un gimnàs annex de 350,80 metres quadrats. També disposa de dos vestidors per a dos grups de 20 persones, amb dutxes i vàters adaptats i una graderia per a 110 persones.