Pau Gonzàlez ha pres possessió aquest dijous com a regidor de Barcelona en Comú a l’Ajuntament de Barcelona. Ho ha fet en substitució de Joan Subirats, que va renunciar al càrrec en el ple del 23 de juliol per jubilació. Gonzàlez (Barcelona, 1987) serà regidor d’Educació i de l’Eixample, i relleva en aquest districte Jordi Martí Grau. Des del 2019, el nou edil ha estat assessor a la Regidoria de Participació. En el mandat anterior va ser conseller tècnic d’Horta-Guinardó.

Després de rebre la banda de regidor de mans de l’alcaldessa, Ada Colau, el regidor ha dit que és “un honor i un plaer” assumir el càrrec i rellevar Joan Subirats, de qui mirarà de seguir l’empremta amb diàleg i consens. “Donaré el màxim de mi per als barris de l’Eixample i també per a l’educació”, ha afirmat. Colau ha destacat que coneix Gonzàlez des d’abans de BComú i l’ha definit com un “activista dels barris i compromès amb el teixit associatiu”.

Regidors d’ERC, BComú i el PSC han assistit a la presa de possessió de Pau Gonzàlez al Saló de la Ciutat

El cinquè regidor de l’Eixample en sis anys

El relleu a l’Eixample suposa el cinquè canvi al capdavant del districte més poblat de Barcelona des que Ada Colau va accedir a l’alcaldia el 2015. En el mandat anterior n’hi va haver tres: Agustí Colom, Montserrat Ballarín (amb el pacte BComú-PSC) i Gerardo Pisarello (quan es va trencar el pacte de govern). Des del juny del 2019, Jordi Martí Grau va assumir aquest districte, que ara deixa en mans de Pau Gonzàlez.

Jordi Martí, sisè tinent d’alcalde

Amb la renúncia de Subirats, Ada Colau va signar un decret d’alcaldia el mateix 23 de juliol per designar Jordi Martí Grau com a sisè tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. A més, Martí, que es convertirà en un dels pesos pesants de BComú al govern municipal, seguirà al capdavant de l’àrea de Presidència i mantindrà el control del pressupost municipal i el Pla de barris.