(ACN i redacció) La celebració de la Pasqua Militar a Barcelona ha tingut lloc aquest dilluns al matí davant del Palau de Capitania de Barcelona. Durant l’acte, s’ha fet una parada militar, i el tinent general ha passat revista als soldats, que han fet una breu desfilada. Entre d’altres, hi han assistit el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, i els regidors Josep Bou (PP) i Francisco Sierra (Cs).

L’exèrcit reclama més pressupost

Un cop acabada la desfilada, ja a l’interior de l’edifici, l’inspector general de l’exèrcit espanyol a Catalunya, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, ha llegit unes paraules. D’una banda, ha reivindicat la Constitució espanyola, que “es fonamenta en la indissoluble unitat d’Espanya i a la qual estem subjectes tots els ciutadans i poders de l’Estat, siguin aquests de l’administració central, autonòmica o local”. De l’altra, ha reclamat que es destinin més diners a l’exèrcit espanyol a Catalunya. Concretament, ha demanat “un esforç afegit per convergir vers el compromís econòmic acordat per tots els aliats en termes de percentatge del PIB dedicat a Defensa”.

L’inspector general també ha recordat que el 2019 es van complir 175 anys del naixement de la Guàrdia Civil i 300 de la fundació dels Mossos d’Esquadra. I ha aprofitat la coincidència per recalcar que “tots dos, i el Cos Nacional de Policia, tenen el nostre reconeixement i admiració, així com el nostre desig perquè ajudin a mantenir la lleialtat institucional”.