L’alcaldessa Ada Colau ha reclamat que els estats cedeixin competències a les ciutats perquè aquestes puguin acollir més refugiats, i ha afegit que Barcelona ja s’està preparant per fer-ho.  “Podem acollir i podem fer-ho millor, ha dit, perquè “el nostre futur com a Europa està en la nostra capacitat d’establir vies segures i d’acollir a les persones que fugen de la violència i de la guerra”, i ha recordat que fa unes dècades eren “els nostres avis” els qui es van veure en aquesta situació per la Guerra Civil. Colau també ha agraït a les xarxes la resposta ciutadana a la crida, i ha destacat que se sent orgullosa del missatge que Barcelona ha llançat al món.


Pel cap de l’oposició i president del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, la marxa ha de fer reflexionar les administracions perquè “no pot ser que quan hi ha un clam com aquest, no siguem capaços de donar solucions”.

La vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, ha assegurat que “Catalunya està preparada per acollir més refugiats” i ha reclamat que el Govern espanyol i la resta d’estats europeus “es posin les piles” per facilitar la seva arribada.

Qui també espera que la manifestació d’avui representi un punt d’inflexió és la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha dit que espera que serveixi per “canviar aquestes polítiques nefastes que estan en contra de l’esperit pel qual es va crear la Unió Europea.”

En la mateixa línia ha parlat el socialista Miquel Iceta, que ha demanat que s’uneixin les veus dels ciutadans per “promoure que les institucions facin polítiques que verifiquin i facin possible el dret a l’acollida als refugiats.”

Ho ha dit també la diputada de Ciutadans, Sonia Sierra, que ha reclamat que el Govern espanyol “compleixi els seus compromisos”.

El diputat d’Esquerra, Gabriel Rufián, ha volgut destacar que, històricament, Catalunya ha estat sempre terra d’acollida. Per això, segons l’independentista, la jornada de protesta d’aquest dissabte no és extraordinària,”en el sentit que durant pràcticament tota la nostra història hem fet això: acollir qui vol ser acollit.”

Des de la CUP, la diputada Gabriela Serra ha posat l’accent en la responsabilitat que té, també, el govern català en l’acollida de les persones refugiades i ha dit que no es pot emparar en el “mal fer del Govern espanyol”.