Passades les eleccions del 21 de desembre, la seu de districte de Sants torna a lluir la pancarta en suport als polítics presos, així com de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. La Junta Electoral havia obligat a retirar-la durant la campanya electoral perquè va considerar que afectava la neutralitat de les institucions. Els partits independentistes reclamen ara que es recuperin totes les pancartes en edificis públics municipals i que es tornin a il·luminar les fonts de color groc per reclamar l’alliberament dels presos.

Des dels perfils d’ERC i Barcelona en Comú de Sants a les xarxes social han celebrat que la pancarta torni a estar penjada al balcó de la seu del districte. Sants en Comú va més enllà i assegura que la pancarta ha tornat d’allà on mai s’hauria d’haver despenjat.

El PDeCAT ja va reclamar aquest dimecres que les fonts es tornessin a il·luminar de color groc a partir de divendres per reclamar l’alliberament dels presos, com s’havia fet abans que la Junta Electoral ho prohibís. L’organisme electoral va vetar la pancarta de l’Ajuntament a instàncies d’un recurs de Cs. En el cas de les fonts, va ser el PP qui va presentar el recurs per prohibir-ho. En ambdós casos, la junta va considerar que s’afectava la neutralitat de les institucions en el període electoral.

Aquest dissabte, el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, també ha reclamat que es tornin a col·locar les pancartes i les il·luminacions grogues per reclamar l’alliberament dels presos. Bosch assegura que el seu partit va proposar fer una declaració sobre això al ple municipal però el govern municipal va vetar la proposta.