(ACN) El president de la Generalitat, Quim Torra, no ha esperat ni un sol dia. Passat el període electoral, ha retornat a la façana del Palau la pancarta que reclama la “llibertat dels presos polítics i exiliats”, en català i en anglès, amb un llaç groc que acompanya la llegenda.

Recordem que Torra va retirar-la després que la Junta Electoral li reclamés treure-la de la façana per entendre que en campanya electoral no podia estar penjada del balcó de la plaça de Sant Jaume. Abans, però, el president s’hi va resistir, cosa que li va provocar que rebés una querella per desobediència a l’ordre de retirada. Aquest dilluns al matí, però, acabat el període electoral, la pancarta ha tornat a lluir des del mateix balcó que ho va fer fa setmanes.

Querella per desobediència

El president de la Generalitat, Quim Torra, va haver de declarar el 15 de maig com a investigat al TSJC per no haver retirat a temps els llaços grocs dels edificis públics. Durant la seva compareixença com a investigat, el president de la Generalitat no va respondre les preguntes de l’acusació popular exercida per Vox per “decència democràtica”.