La Comissió de Presidència ha aprovat inicialment el programa d’actuació municipal (PAM) 2020-2023, que ara se sotmetrà a un procés participatiu i de debat polític per acabar de definir el full de ruta d’aquest mandat. ERC, Junts per Catalunya, el PP i Barcelona pel Canvi s’han abstingut per facilitar-ne la tramitació, i només Ciutadans hi ha votat en contra.

El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que el PAM és “una declaració d’intencions amb poca concreció”. “No volem negociar un document de paraules, sinó que el contingut millori la ciutat”, ha sentenciat. Des de JxC, Jordi Martí i Galvis ha valorat que volen “intervenir i contribuir a enriquir” el PAM igual que han fet amb l’acord per al pressupost del 2020. També ha reclamat al govern que es tinguin en compte les propostes més votades per la ciutadania.

Paco Sierra (Cs) ha justificat el vot en contra perquè “tenen [el govern] un model de ciutat oposat al de Cs”, i ha recriminat que el PAM parli poc de seguretat i habitatge. “Falten propostes de magnitud econòmica”, ha lamentat Josep Bou (PP), que ha anunciat que hi presentaran al·legacions. Des de BCN Canvi, Manuel Valls ha dit que troba a faltar “ambició en la projecció de Barcelona”.

“Total diposició per arribar a acords”, ha afirmat el regidor de Presidència, Jordi Martí Grau (BComú), que ha defensat que el PAM encara s’ha d’enriquir amb aportacions ciutadanes i dels grups. “Segurament pot ser millor en la concreció”, ha admès. El 3 de febrer s’obrirà el procés participatiu amb debats presencials i la recollida de propostes al web Decidim.barcelona. La intenció del govern és aprovar el PAM defitivament a l’estiu.