L’Ajuntament de Barcelona destinarà 5,5 milions d’euros per crear a Palo Alto un espai dedicat a la creació i experimentació audiovisual. Aquest laboratori d’indústries creatives s’ubicarà a la nau E del recinte, de 2.000 m2, on es crearan diversos espais per fomentar el creixement d’empreses vinculades al sector i a les noves tecnologies de la llum i el so.

A la planta baixa se situarà un espai obert al públic, mentre que a les plantes superiors hi haurà els espais de treball amb diferents tipologies de mòduls. L’objectiu és fomentar la col·laboració publicoprivada, implicant-hi els principals agents de l’audiovisual de Barcelona, per acompanyar els nous emprenedors a sortir al mercat amb nous productes que incorporin elements innovadors.

Palo Alto centre audiovisual
nou centre audiovisual a Palo Alto

Les obres començaran l’abril del 2022 i la intervenció s’allargarà un any. La previsió és que les instal·lacions obrin el desembre del 2023.

Barcelona, una ciutat audiovisual

Actualment a Barcelona, segons dades de l’Ajuntament, hi ha més de 8.100 empreses relacionades amb el sector audiovisual, un 11,8 % del total, que donen feina a més de 140.000 barcelonins. Això suposa el 13,7 % dels ciutadans en edat de treballar. La ciutat és la novena a Europa en intensitat creativa.