La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona ha interpel·lat el president espanyol, Pedro Sánchez, perquè suspengui els desnonaments de famílies vulnerables que no tinguin alternativa d’habitatge. “El PSOE està més alineat amb Vox i el PP i allunyat del carrer”, ha afirmat Santi Mas de Xaxàs, portaveu de la PAH, que ha demanat a Sánchez que deixi d’escoltar la vicepresidenta Nadia Calviño i l’exalcalde Joan Clos i “escolti les famílies”.

El portaveu de la PAH ho ha dit minuts abans del ple de l’Ajuntament de Barcelona, que ha d’aprovar una proposició que demana un nou decret per suspendre tots els desnonaments i talls de subministraments de famílies vulnerables. “Si no s’aprova el decret, serà responsabilitat política del PSOE”, ha advertit. Mas de Xaxàs ha instat els dos socis de govern a l’Estat a seure a negociar amb la PAH perquè el decret no acabi amb l’estat d’alarma.

Colau: “Que ho facin ja perquè van tard”

La PAH s’ha acompanyat de representants d’ERC, BComú, el PSC i JxC, que donaran suport a la proposició que els comuns porten a debat al plenari. L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha compromès a fer “tota la pressió” al Govern espanyol perquè s’aprovi el decret per suspendre desnonaments. Colau ha dit que una part de l’Executiu -Podem- ja s’ha posicionat (el vicepresident Pablo Iglesias va anunciar aquest dijous que al desembre s’aprovarà una mesura) i ha instat els socialistes a aprovar-ho: “Que ho facin ja perquè van tard”.

El líder d’ERC, Ernest Maragall, ha apuntat que la Generalitat ja ha fet una regulació sobre els desnonaments i ha reclamat a l’Estat que deixi de “posar pedaços” per defensar el dret a l’habitatge. Tot i la pressió de la PAH, la portaveu del PSC, Laia Bonet, ha dit que el seu partit ha treballat des de l’Ajuntament perquè “en moments excepcionals no hi hagi desnonaments”. Elsa Artadi (JxC) ha demanat als partits que el que es defensa a Barcelona “es voti també a Madrid”.