La PAH reconeix que amb el nou executiu el diàleg és fluid i proper però “que l’estat d’emergència habitacional requereix actuacions contundents”, com ara multes més altes als bancs que continuen tenint pisos buits.

Macías ha recordat que Catalunya i la província de Barcelona “encapçalen el rànquing de desnonaments a l’estat” i que la solució no és construir nous pisos ja que “necessitem habitatges avui per les emergències d’avui”. El portaveu de la PAH considera que “les sancions no són suficients ja que cal la mobilització de l’habitatge buit”

En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu de la plataforma Lluitant Nou Barris, Filiberto Bravo. En una entrevista a Barcelona FM també ha reclamat solucions urgents.  Per la seva part, el govern de Barcelona en Comú pronostica que molt aviat podran començar a notar-se els efectes de les polítiques engegades pel nou govern. La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha assegurat que el consistori ha aconseguit aturar tots els desnonaments dels quals ha tingut coneixement al districte.