FRANCESC HOMS, portaveu del govern "La retallada salarial que va acordar el Govern espanyol no serà de més a més a la que ja hi havia a Catalunya, la qual cosa vol dir que pel que fa als treballadors públics de la Generalitat de Catalunya, això tal com ho ha situat el Govern espanyol de cara al mes de desembre, com que ja se'ls va aplicar una part de la reducció del sou aquest mes de juny, doncs no serà tan intensa per raons òbvies de cara al mes de desembre".

El portaveu del govern ha confirmat que no hi haurà doble penalització salarial per als funcionaris catalans. Francesc Homs ha explicat, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que la supressió de la paga extra de Nadal que Rajoy imposarà a tota la funció pública no ha d’afectar d’igual manera els funcionaris catalans, ja que la decisió de la Generalitat és “no duplicar l’esforç dels treballadors públics catalans”.

Així, no se’ls traurà tota la paga extra de Nadal, sinó la part proporcional (la diferència entre la retallada que ja s’ha aplicat als funcionaris catalans i la que s’aplicarà a la resta d’Espanya). El govern ja ha aplicat una rebaixa del 3% en el sou dels treballadors públics en la paga extra del juny i té pendent d’aplicar un 2% en la paga extra de finals d’any (una retallada del 5% aquest 2012). La rebaixa de sou, doncs, serà superior del previst per poder complir amb la quantitat que exigeix l’executiu central.

Els funcionaris que cobrin menys de 962 euros al mes cobraran la paga de Nadal

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat també aquest dimarts que els funcionaris de qualsevol administració pública que cobrin menys de 962 euros al mes podran percebre la paga extra de Nadal.

En la sessió de control del Govern al Senat, a Madrid, Montoro ha destacat que aquesta quantitat representa 1,5 vegades el salari mínim interprofessional (641,4 euros). Montoro ha afirmat a primera hora de la tarda d’aquest dilluns que la retallada de la paga extra de Nadal no afectarà per tant “milers de persones” de totes les administracions. Hores després s’ha sabut que, en total, seran 15.000 treballadors de tot l’estat els que es beneficiaran de la mesura dels 2,7 milions de funcionaris que hi ha a Espanya.