Oriol Junqueras
El president d’ERC, Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys de presó, ha qualificat la sentència de “venjança” i ha considerat que “s’hi han acarnissat”. En una trucada telefònica des de la presó de Lledoners a ‘Nació Digital’, el líder republicà ha assegurat que la sentència “no és justícia” sinó “un càstig per a tots els qui viuen a Catalunya”. El dirigent republicà s’ha mostrat “emprenyat” i “indignat”. Ha afegit, però que això no li farà perdre les seves conviccions sinó que aquest dilluns té “més motius per ser republicà i independentista“.

Junqueras ha afirmat que ni pot ni vol viure en un estat que els vol “robar la dignitat, els drets” i que els pren la llibertat. “Vull viure en un estat democràtic en què votar no sigui delicte, sinó que ho sigui impedir-ho per la força”, ha apuntat.

El president d’ERC ha assegurat que amb la sentència es condemna “a tot el país” i a la democràcia. “És un càstig, la voluntat de posar fi a l’independentisme, un atac directe a la pluralitat i a la dissidència democràtica”, ha asseverat. “Es condemnen a ells mateixos perquè trigarem més o menys però la independència segur que és inevitable“, ha afirmat. “No defalliu, nosaltres no ho farem”, ha conclòs.