És la primera vegada que el candidat republicà participa en la campanya electoral i ho ha fet a través d’un missatge gravat. És la mateixa fórmula que ja va utilitzar Junts per Catalunya, aquest divendres, en el seu acte central amb el número dos de la llista, Jordi Sànchez, que també es troba empresonat, en aquest cas,  al centre penitenciari de Soto del Real.

Junqueras ha dit que “el nostre amor amb als altres és tan important com la honestedat, el rigor i la vocació pel treball”. Ha afegit que aquests valors han de servir per fer les “escoles cada vegada més creatives i inclusives” i ha apel·lat a les famílies per “construir un país millor”.

La número dos de la llista d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que votant Junqueras, se’l podrà treure de la presó i  darrere seu també hi aniran Joaquim Forn i Jordi Sànchez —membres de la llista de JxC— i també Jordi Cuixart. Rovira també ha aprofitat per respondre al socialista Josep Borrell, que aquest divendres va dir que calia “desinfectar i des-processar” Catalunya. La número dos d’Esquerra li ha respost que “aquí no uniformem a ningú perquè estimem la llibertat d’opinió i les idees”.

Carme Forcadell, número 4 a la llista, ha assegurat que “no es tracta de perdre o guanyar aquestes eleccions, sinó de guanyar  o perdre un país” i per això ha demanat “sortir al carrer i agafar la papereta de la democràcia”.

Al seu torn, el número 5 de la llista, Carles Mundó, ha denunciat que els republicans concorren als comicis en desigualtat de condicions: “A uns els posen la catifa vermella per fer campanya, a d’altres ens posen a presó”, ha dit, mentre que el número 3 de la llista, Raül Romeva, ha subratllat que els republicans no tenen dret “a estar tristos”, sinó que tenen el deure de votar la seva formació: “De la nostra victòria, depèn la seva llibertat [dels presos]”, ha dit.