La majoria de grups de l’oposició ha carregat contra la conferència que l’alcaldessa, Ada Colau, va fer aquest dilluns, centrada principalment en l’habitatge. Cs i PP han rebutjat la proposta que Colau va plantejar per modificar l’ordenança de llicències perquè en grans rehabilitacions de privats es garanteixi la continuïtat dels llogaters. Des del PDeCAT creuen que el discurs de Colau va ser “buit i impostat”, mentre que el PSC alerta de la frustració que ha generat l’alcaldessa amb l’habitatge.

“Les grans prioritats de Colau a les eleccions són els seus grans fracassos”, ha denunciat Jaume Ciurana (PDeCAT), que ha apuntat que “l’habitatge potser és el més evident”. Ciurana creu que la conferència de Colau demostra que “el mandat ja no dona més de si” i que l’alcaldessa està aïllada políticament. El portaveu del PDeCAT ha assegurat que la mesures sobre habitatge “estan ben intencionades” però que tenen “una incidència real molt escassa”.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha afirmat que la protecció dels inquilins és una prioritat però ha posat en dubte la legalitat de la mesura de Colau que veu improvisada. “Condemna el parc d’habitatge a l’envelliment, i això és pitjor”, ha denunciat. Mejías, que l’any passat va donar suport al Pla d’habitatge de Colau amb el PDeCAT, en reclama ara al govern municipal un balanç de tot el que s’ha executat en el 2017.

Des del PSC, la portaveu Carmen Andrés ha assegurat que les mesures que l’alcaldessa va plantejar en la conferència sobre habitatge no són prioritat municipal. “Pilotes fora”, ha dit Andrés, que ha afegit que “BComú ha passat de la indignació a la impotència en habitatge”, i ha augurat “frustració” en qui va fer-los confiança. La portaveu socialista creu que el discurs de l’alcaldessa va ser “complaent, superficial i allunyat de la realitat”.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha denunciat que Colau vulgui “vetar la rehabilitació” i l’ha instat a posar-hi incentius. “Les propostes posen en evidència el fracàs del Pla d’habitatge”, ha dit Fernández Díaz, que ha insistit que es va aprovar amb el vot de Cs. El líder municipal del PP ha afirmat que “Colau fa d’activista perquè no sap fer d’alcaldessa” i li ha recriminat l’augment dels lloguers i que no hagi acabat amb els desnonaments.