El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha exigit al president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, que doni explicacions urgents sobre el presumpte finançament irregular del partit, ara que aquesta hipòtesi és “una cosa més que una sospita”. El portaveu del PSC diu que en un moment crític com aquest, “els ciutadans necessiten més que mai un exercici de transparència i rendició de comptes dels partits”.

En la mateixa línia s’ha expressat la portaveu parlamentària d’ICV-EUiA, Dolors Camats, que ha demanat a Mas explicacions sobre la fiança, i que aparti immediatament del partit els responsables d’aquesta situació.“No pot ser que no hi hagi responsables“, ha dit. Per la seva banda, el diputat d’ERC Pere Bosch ha demanat a la direcció de CDC que doni explicacions “en el format que sigui, per aclarir si realment es van desviar fons del Palau de la Música cap al partit”.

El portaveu del PP, Enric Millo, ha dit que amb aquesta acció CDC queda sota sospita, perquè hi ha indicis que va rebre entregues poc transparents de diners des del Palau de la Música. Els populars creuen que la fiança posa en relleu que “el fet és molt greu”.

Albert Rivera, de Ciutadans, ha dit que es tracta d’una notícia “escandalosa” basada en una decisió judicial. El partit mirarà de portar aquest punt a la Junta de Portaveus del Parlament. El diputat de SI al Parlament, Alfons López Tena, ha exigit a Artur Mas que digui si CDC “ha robat i ha venut obra pública a canvi de donacions”. El portaveu independentista ha qualificat els fets “d’extremadament greus”.