Els grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona han posat deures al govern de Jaume Collboni en l’inici del curs polític, que coincideix amb la festa major de la ciutat. Des del Saló de Cent i després de la tradicional missa de la Mercè, han exigit al PSC que esclareixi el seu “full de ruta” i esculli quins socis l’acompanyaran. El cap de l’oposició, Jordi Martí Galbis (Junts), ha demanat a l’alcalde que “entomi els problemes no resolts que marcaran la resta del mandat”.

En aquest sentit, el president del Grup Municipal de Junts ha especificat els principals reptes de Barcelona: la seguretat, la crisi de l’habitatge i la neteja. A més, ha recordat que durant aquest curs polític exerciran una oposició “clara i contundent” i intentaran enfocar l’actual govern cap al seu model de ciutat, ja que “és l’única manera que tiri endavant”. De fet, ha criticat que Collboni mira cap als comuns i ERC per trobar-hi aliats: “L’objectiu és fer governs de perdedors amb receptes antigues”.

Els comuns apressen Collboni per negociar el pressupost del 2025

La portaveu dels comuns al consistori ha dit que el seu grup se centrarà a “corregir la deriva elitista d’un govern de polítiques erràtiques que no té res a veure amb aquesta ciutat, barris i veïns”. Per això, Janet Sanz ha apressat Collboni a obrir el curs polític amb la negociació del pressupost. Reclamen posar el focus en “el lloguer temporada i debatre el decreixement turístic”. També volen que els comptes tinguin en compte la congelació preus del transport públic.

Pel que fa la líder dels republicans a Barcelona, ha lamentat que els barcelonins “estem perdent la nostra identitat i personalitat” i ha erigit ERC com la força que millor pot defensar la llengua, protegir el comerç de proximitat o governar el turisme. “Creiem que la ciutat ha perdut el seu equilibri i l’hem de recuperar”, ha afirmat Elisenda Alamany. D’altra banda, ha fet gala de “marcar el rumb” dels socialistes i ha especificat que ERC no decidirà si entra al govern Collboni fins després del congrés de refundació del partit, que es farà el 30 de novembre.

El PP i Vox critiquen la retirada de la missa de la Mercè

El líder dels populars, Daniel Sirera, ha demanat a Jaume Collboni que per a la propera Mercè “no tingui cap complex” a l’hora d’incloure la missa dedicada a la Mare de Déu de la Mercè al programa oficial de l’Ajuntament. Per Sirera, la missa d’aquesta diada ha estat un “acte mig clandestí on hi havia president de la Generalitat i l’alcalde de Barcelona”. En la mateixa línia, Vox ha retret a l’alcalde que hagi anat a la missa tot i no estar al programa oficial i li reclama que es defineixi.