El portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha criticat el que considera un nou “nyap urbanístic” del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. En aquest cas, l’actuació ha tingut lloc a Nou Barris, on el consistori ha instal·lat boles de formigó a la vorera que hi ha al davant de l’Escola Palma de Mallorca (al número 31 del passeig de la Ciutat de Mallorca). A través de Twitter, Coronas ha demanat explicacions a la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz.

També s’ha fet ressò de l’actuació municipal el portaveu de Junts, Jordi Martí (a través d’una repiulada), i la número dos de Valls, Eva Parera. La portaveu de BCN Canvi ha titllat de “burla descarada al ciutadà” la col·locació de les boles de formigó.

Tal com es pot veure a les imatges que han difós alguns ciutadans a través de les xarxes socials, el consistori ha disposat dues fileres de boles de formigó (de mides diverses), en el marc de les obres que s’han fet aquest estiu del 2021 davant de l’Escola Palma de Mallorca per pacificar-ne els entorns i ampliar-ne les voreres perquè els infants i joves hi puguin jugar de forma segura.

Les boles de formigó són perquè els nens hi juguin

De fet, així ho ha explicat el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, com a resposta a la piulada de Jordi Coronas. El regidor del govern ha explicat que les boles de formigó “són elements de joc que infants, familiars i professorat han decidit posar” davant de l’escola. La resposta de Serra (que ha estat esborrada al cap de pocs minuts) ha rebut ràpidament la rèplica del regidor d’ERC: “Jugar-hi? Amb boles de pedra? Que dificulten l’accessibilitat? Sembla un acudit, Marc”, ha sentenciat.

tuit marc serra jordi coronas

Més enllà de l’enganxada entre els regidors de l’Ajuntament de Barcelona, desenes de tuitaires més han carregat contra l’actuació urbanística que s’ha fet davant de l’escola i avisen que pot suposar “un perill” per a persones cegues i que dificulta l’accessibilitat dels qui duguin un cotxet o vagin en cadira de rodes. Les boles de formigó han generat la segona polèmica sobre urbanisme a Barcelona en qüestió d’hores, després que veïns del Baix Guinardó es queixessin per l’actuació tàctica que s’està fent al carrer de Taxdirt.