El president, Carles Puigdemont, ha anunciat a Twitter el web en què els ciutadans poden buscar quin és el col·legi electoral que tenen assignat per votar en el referèndum de l’1-O. És el portal http://onvotar.garantiespelreferendum.com. Per conèixer la mesa electoral assignada s’ha de clicar a la pestanya On votar i introduir les dades personals: el DNI, la data de naixement i el codi postal. En una jornada electoral, a la capital catalana s’habiliten més de 260 col·legis electorals i unes 1.300 meses.

A Barcelona obriran les portes l’1 d’octubre centres de titularitat municipal com el Centre Cívic el Sortidor, al Poble-sec; el Centre Cívic Matas i Ramis, a Horta-Guinardó; o el Centre Cívic Casa Sagnier, a Sant Gervasi. També es podrà votar a l’Ateneu l’Harmonia, de Sant Andreu, un equipament de l’Ajuntament de gestió comunitària.

Pel que fa a escoles, hi haurà meses electorals a l’Escola Pegaso, l’Antoni Balmanya, la Pare Poveda o la Dr. Ferran i Clua, del Consorci d’Educació de Barcelona. També s’habilitaran locals com la Casa Llotja, seu de la Cambra de Comerç.

En resposta a l’ús d’espais de l’Ajuntament, fonts municipals han argumentat que “la logística de la convocatòria correspon a la Generalitat”. I han assegurat que el consistori ja va traslladar la voluntat de facilitar l’1-O “sense posar en risc la institució ni els servidors públics”.

El tuit de Puigdemont ha rebut més de 13.000 retuits en una hora. L’anunci s’ha fet públic l’endemà de la macrooperació de la Guàrdia Civil que va suposar escorcolls en diverses seus de la Generalitat i 14 detinguts.