Durant tot el dimarts hi ha hagut reunions i converses per mirar de consensuar quina havia de ser la capçalera de la marxa. Però les negociacions no han prosperat.

Aquesta no ha estat l’única alternativa que ha presentat l’associació cultural per aconseguir el consens amb els partis polítics. Una de les propostes desestimades va ser que un grup de nens iniciés la marxa portant la senyera i els polítics els seguissin amb la pancarta de la manifestació.

L’entitat, doncs, es referma en que l’encapçalament de la marxa sigui el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”, com s’havia proposat des de l’inici i centenars d’entitats de tot el país havien acceptat. Òmnium Cultural ha decidit  no fer cap concessió al PSC, que volia una manifestació presidida per la senyera. De fet, segons els dirigents d’Òmnium, el PSC ja hi havia donat el seu vist-i-plau en reunions prèvies a la convocatòria.

La Junta Nacional d’Òmnium considera que la capçalera és prou inclusiva, i convida els partits polítics i representants ciutadans a sumar-s’hi per mostrar la unitat contra la sentència de l’Estatut. Així ho han fet saber aquest dimarts a la nit en roda de premsa i a través de Twitter la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el vicepresident, Vicent Sanchís.